„Щъркелов ден“ в ЦОП „Зора“ – Панагюрище

Периода от 14.04.2018г. до 29.04.2018г. е обявен от Българската асоциация  „Осиновени и Осиновители“ (БАОО) за отбелязване на „Щъркелов Ден“ – денят, в който детето среща своите родители.

Във връзка с едно от най-важните събития, посветено на Осиновяването, на  27.04.2018г. от 17:00 часа  в ЦОП „Зора“ Панагюрище ще се проведе среща на групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора“, която се разраства с всяка изминала година.

На срещата ще присъства, в качеството си на гост – лектор, г-жа Гергана Богданова – член на БАОО.

Целта на срещата е да бъде дадена повече яснота за  т.н. „Щъркелов ден“, да се проведе  дискусия на тема „Тайната на осиновяването“, както и да бъдат дадени отговори на актуални за родителите – осиновители въпроси.

С популяризирането на този празник, посветен на Осиновяването, желанието ни е да насърчим родителите де не създават тайна на осиновяването и да говорят открито с децата си за техния произход и история.

Ще се радваме ако имаме възможност и тази година заедно да помогнем на колкото се може повече деца и техните родители, да се почувстват щастливи и горди с осиновяването.