Деца от ЦНСТДМ „Павел Бобебеков“ са носители на престижна стипендия

the-winner_23-2147506357the-winner-free-vector

През месец април 2016г. две деца от ЦНСТДМ “Павел Бобеков” – Панагюрище изпратиха свои материали за участие в 10-тия Национален конкурс на проект „1000 стипендии”, предназначен за ученици от 6 до 11 клас в неравностойно положение.

Кадри Демировски участва за втори път в област литература с есе на тема „Има три фондаментални закона за щастлив живот: 1. Трябва да правиш нещо, 2. Трябва да обичаш някого и 3. Трябва да се надяваш на нещо” (Джоузеф Адисън).

Тази година, за първи път в проекта взе участие и Димитрия Михалева в област изкуство – фотография. За целта тя подготви и изпрати есе на тема „Фотографът има необикновена професия: той намира нещо преди хората да успеят да го загубят” (Франк Карсон), като представи и 10 свои оригинални снимки от последните една-две години. 

След преминат успешен първи етап от конкурса, Кадри Демировски и Димитрия Михалева се класираха за втори етап – интервюта, проведени с тях през месец октомври.

На 02.11.2016г. бяха обявени крайните резултати от Национален конкурс „1000 стипендии”, като и двете деца са обявени за носители на основна стипендия на фондация „Комунитас” – парична награда в размер на 500 лева, кредит за книги на стойност 200 лева и право на достъп до виртуалната зона за стипендианти „Общество 1000с”.

Доставчикът на услуга ЦНСТДМ, фондация „Социални практики в общността” – Пазарджик и ръководството на Центъра изказват своите искрени поздравления на Кадри и Димитрия и им пожелават да постигнат още по-големи успехи както в областите литературата и фотографията, така и по техния жизнен път за напред.