1 юни и благотворителност за децата от ЦНСТДМ „Павел Бобеков“ – Панагюрище

По повод 1 юни – Международният ден на детето, в местността Панагюрски колонии, бе проведен Парад на хвърчилата, организиран от Инициативна група към клуб „Шлифоващият диаманти“ – Пловдив. След незабравимите преживявания от участието си в организираните мероприятия, децата от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТДМ) „Павел Бобеков“ отбелязаха 1 юни и като се присъединиха към тържеството, организираното от екипа на Център за обществена подкрепа „Зора”, изпъстрено със забавни и състезателни игри, музика и усмивки.

Децата бяха част и от организирания от Община Панагюрище детски празник „Усмихни се с мен“, който се проведе на площад „20-ти април“ същия ден.
Децата от ЦНСТДМ получиха дарение от проф. д.и.н Иван Стоянов – преподавател във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, декан на катедра “Нова и най-нова история на България” и носител на престижната награда „Оборище“ 2016г., връчена му от Сдружението на възрожденските градове и общности в България „Възраждане за 21 век“. Благодарение на дарените 1000,00 лв., бяха закупени 2 бр. компютърни конфигурации и аксесоари към тях. С новата придобивка, в дневната стая на децата се оформи компютърен кът с 6 нови компютъра, като 4 от тях бяха предоставени от „Лайънс клуб ” – Панагюрище през април тази година.