ЦОП „Зора” стартира информационна кампания „Вредят ли ни или помагат смарт – технологиите” в гр. Стрелча

След реализацията на информационна кампания „Вредят ли ни или помагат смарт-технологиите”, в училищната мрежа на гр. Панагюрище, в края на 2016 г., от 25.04.2017г. кампания ще бъде реализирана на територията на гр. Стрелча.

Обхватът на кампанията е предназначен за ученици от 5 до 12 клас, като се цели повишаване информираността на децата за разумното използване на смарт-технологиите и последиците от прекомерната им и неправилна употреба.

С кампанията, специалистите от Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище се стремят да насочат внимание към необходимостта от промяната в разбиранията, нагласите и действията на младите хора за превенция на инциденти от правене на „опасни селфита” и популяризиране на подходите за противодействие на това явление. Също така, кампанията ще повишаване нивото на информираност при децата в училищна възраст за вредите, които нанася върху тях неправилната употреба на смарт-технологиите в психологически, емоционален, здравен и социален аспект.

За провеждането на информационната кампанията, екипът на ЦОП «Зора», с подкрепата на фондация «Социални практики в общността», подготви информационна брошура по темата, анкетна карта за преподаватели и презентационен материал. Съвместно с телевизионно студио “Оборище прим”, както и експерти, учители и деца от гр. Панагюрище, бе подготвен и кратък документален филм, касаещ темата за вредата и ползата от смарт-технологиите.

Планирано е да бъдат проведени поредица информационни срещи  с ученици от 5 до 12 клас на СУ «Св.Св. Кирил и Методий», гр. Стрелча, съобразени с учебните програми на учениците и професионалните ангажименти на преподавателите.